Vadmalsstampning den 26 juli 2011.

Bilder från vadmalsstampningen den 26 juli finns presenterat som mitt projekt vadmalsstampning eftersom jag inte vet om man kan lägga in bilder här.

Comments

Posted on Sat, 08/06/2011 - 10:28

Och blev tygerna bra? Hur länge stampade ni? (mfl frågor jag inte kan komma på just nu)

- första ggn jag stampade vek vi tygerna tvärs varpen - de skulle krympa  i inslagsriktningen så de fick plats i trågen, sades det. Det resulterade i vågiga kanter (alltså: staderna blev längre än mittpartiet). Därför, andra gången jag stampade, placerade vi tygerna på andra ledden (vek tvärs varpen lagom för att få plats i tråget), så att staderna blev parallella med trågets längd. Det resulterade i "bättre" resultat: staderna blev lika långa som resten, men vågiga på andra hållet: tygerna blev olika breda istället.

Trots det gillade jag det bättre: lättare att sy av ett slätt tyg... Hur gick det för er?

Att lägga in bilder: klicka på den konstiga grejen som påstås föreställa ett träd (vä om citattecknet) - följ instruktionerna.

Posted on Mon, 08/29/2011 - 18:42

Hur tygerna blev får jag berätta när tiden tillåter. Med stadkanterna har jag lyckats bra. Jag har dubbelt så tjockt garn i staden men samma täthet i skeden. Slätt och snyggt, slätheten kommer kanske delvis av att vi har en så bra "grej" att sträcka tygerna med. På lördag och söndag stampar vi igen, nya tyger nya tag.